NEW TIMES ASK FOR NEW DIMENSIONS OF SUSTAINABILITY

NEW TIMES ASK FOR NEW DIMENSIONS OF SUSTAINABILITY

Go green or go home

Sustainable zijn als brand, is anno 2020 een vereiste. Je kan niet anders dan om onze planeet geven en je hier ook actief voor te engageren. Sommige merken hebben sustainability in hun DNA zitten terwijl andere een inhaalmanoeuvre deden om te staan waar ze vandaag staan. Met het oog op de pandemie, waar we voorzichtig aan het uitkomen zijn, is nog bewuster omgaan met het milieu belangrijker dan ooit. Laten we samen nog meer transformeren én vooral niet teruggaan naar hoe het was! #LookingForward

Story image

SUSTAINABLE STYLES

Monki beet eerder dit jaar de spits af op vlak van sustainable stories, door een reeks Instagram live stories te hosten met hun Global Sustainability Director. Na de zomer engageert Monki zich opnieuw voor een betere planeet met de lancering van een ‘transparency tool’ op hun webshop. Met deze tool kan je het volledige productieproces van een item van A tot Z volgen. Technology done right!

Levi’s® onthult met de FW20-collectie hun duurzaamste collectie ooit. Dankzij een reeks verschillende stoffen en materialen helpt bijna elk stuk dit seizoen het merk verder op weg naar een ecologisch assortiment. Van gerecycleerde materialen tot innovatieve nieuwe vezels zoals het revolutionair Cottonized Hemp, hennep met katoenlook. *Don’t worry about a thing, every little thing is gonna be alright. Ook Julia June vindt inspiratie in de natuur voor hun FW20-collectie. De natuurlijke elementen vuur, hout, lucht, aarde en water vormen de rode draad doorheen de najaarscollectie. 

We are looking forward, maar indien je deze zomer een milieubewuste duik wil nemen, overweeg dan zeker een item van Etam. Zo lanceerde Etam een prachtige collectie gemaakt van gerecycleerde polyamide. Hun WeCare lijn gemaakt van duurzame of gerecycleerde materialen zal ook dit najaar terug te vinden zijn bij hun cosy pyjama’s en loungesetjes.

Story image

CARE FOR YOUR SKIN & OUR PLANET

Ook in je badkamerkastje kan je sustainable keuzes maken. Lief voor onze planeet zijn, loopt volgens onderstaande merken hand in hand met lief zijn voor je huid. 

Belgium-based brand go as u.r investeert sinds de start van het merk in een duurzaam en vegan productverhaal. Geïnspireerd door vrouwen on-the-go, met een actieve levensstijl biedt go as u.r ecologisch verantwoorde producten gebaseerd op natuurlijke en vegan ingrediënten in duurzame verpakkingen. 

[ comfort zone ] lanceert naast de Eco Sun Cream SPF 30, 3 nieuwe toevoegingen voor de Water Soul lijn: een Eco Sun Cream SPF 50 (duurzame zonbescherming voor gebruik in koraalrijke gebieden), een Eco Shower Gel (duurzame douchegel voor lichaam met hoge biologische afbreekbaarheid) én een kalmerende en verfrissende Aloë gel. Big bonus: de formule van alle producten is vegan en de verpakking is gemaakt van 100% gerecycled plastic met groen PE label. Ook Kruidvat breidt hun vegan Natures assortiment uit met producten voor onder de douche en producten voor het haar.

Garnier Bio bundelt dan weer de kracht van biologische hennepzaadolie en vitamine E in hun nieuwste dag- en nacht herstellende routine. Verwacht je aan een unieke zintuiglijke ervaring en een optimale huid. Bovendien wordt de dagcrème verpakt in de eerste cosmetische flacon op de massamarkt waarbij een belangrijk deel van het plastic is vervangen door karton. Looking flawless & saving the world at the same time, was nog nooit zo easy!

Story image

EAT - LIVE - DRINK

Ook thuis kan je je ecologische voetafdruk verkleinen door bewuste keuzes te maken in de keuken en je interieur! Met hun Reviving Origins-programma wil Nespresso de levensomstandigheden van lokale koffieproducenten veranderen. Zo helpen ze landbouwers in kwetsbare regio’s om kwaliteitskoffie te produceren en een fatsoenlijk leven op te bouwen. De nieuwe seizoenskoffie van het project - dat reeds in 2019 werd gelanceerd - kreeg de naam AMAHA awe UGANDA en komt uit het Rwenzori-gebergte in Oeganda. Verwacht je aan een heerlijke espresso met toetsen van sandelhout, bloemen en fruitige noten. 

Iets straffer dan koffie maar minstens even lekker; Hapkin. Dit biertje drink je voortaan in blikjes die voor 50% bestaan uit gerecycleerd materiaal. Bovendien is het materiaal zelf 100% recycleerbaar!

IKEA België bereikte dit jaar dan weer een belangrijke mijlpaal met hun ban op wegwerpplastic. Zo vormt deze ban een belangrijke stap naar de doelstelling om tegen 2030 enkel gerecycleerd of hernieuwbaar plastic in het IKEA assortiment en de verpakkingen te gebruiken. Ook lanceerde IKEA België de MUSSELBLOMMA collectie geïnspireerd door de oceaan en bestaande uit gerecycleerd plastic uit de Middellandse Zee verzameld door Spaanse vissers. 

Oona’s nieuwste klant Auping komt deze zomer met een primeur van formaat! Het beddenmerk brengt namelijk de eerste volledig circulaire matras op de markt. Deze bestaat geheel uit herbruikbare materialen en biedt daarmee een oplossing voor het groeiende afvalprobleem dat matrassen veroorzaken. Samen met DSM-Niaga ontwikkelden ze de 'Evolve' matras en werken zo toe naar een wereld zonder afval.   

Alle beelden zijn beschikbaar via deze link