NEW TIMES ASK FOR NEW DIMENSIONS OF EXPERTISE

NEW TIMES ASK FOR NEW DIMENSIONS OF EXPERTISE

Op zeker spelen!

Onzekerheid is overal om ons heen. Nu, meer dan ooit tevoren. Net daarom snakken we des te harder naar zekerheid of een houvast. De vaste waarden binnen ons portfolio lieten dan ook hun stem klinken. Onze merken met in-house experten, een specifieke knowhow en jarenlange ervaring floreerden. Denk aan merken die zich engageren voor een stralende huid en stralende lokken, maar ook experten die dat ultieme feelgood momentje mogelijk maken. Let's talk science baby!

Story image

FEEL GOOD

Empowering brand, Etam wil dat alle vrouwen zich goed in hun vel voelen en hen daarom ondersteunen in de mooiste en moeilijkste momenten van hun leven. Zo gebruikte het Franse merk haar jarenlange expertise om haar eerste lingeriecollectie speciaal ontworpen voor vrouwen die een mastectomie hebben ondergaan te lanceren. yes! maakt ook deel uit van het WeCare!-programma.

Hiske Van De Wouwer van de Antwerpse kapperszaak The Pony Club gebruikte dan weer haar professionele knowhow voor de lancering van hairbuddies: headpieces voor mensen met haarverlies. Hairbuddy bestaat uit een reeks mutsen, petten, bandeau’s of vissershoedjes waaraan echt haar bevestigd is. Op die manier kunnen mensen die om even welke reden aan haarverlies lijden een betaalbare versie van de klassieke pruiken vinden. New hair, do care!

Buiten happy zijn met wie je bent, is het ook belangrijk dat je je thuis voelt. Zo wil IKEA met OMTÄNKSAM het dagelijkse leven voor iedereen - en voor elk lichaam - gemakkelijker maken. Deze zorgzame collectie werd ontworpen door ergonomische experten en getest én goedgekeurd door zij die een duwtje in de rug kunnen gebruiken, permanent of tijdelijk.

Ook Niko - het boegbeeld van expertise en ervaring op het gebied van schakelaars & stopcontacten - steekt op zijn manier iedereen een extra hart onder de riem in deze uitdagende tijden. Al ruim 100 jaar heeft het Belgische bedrijf een ijzersterke reputatie op het gebied van mooie en gebruiksvriendelijke elektrische bedieningen. Via het programma #WeCareForYourPlan, biedt Niko nu een reeks gratis inspirerende webinars aan.

Story image

LOOK GOOD

Dankzij hun passie voor mooie materialen, talrijke bestellers en een buitengewone kennis van naadloze lingerie innoveert Empreinte opnieuw met ALLURE. Een nieuwe IN-PULSE-collectie met een sportief-chic design. Good to know; er ging ruim 3 jaar van onderzoek aan  deze innovatie vooraf. Zo zijn ze er bij Empreinte - in samenwerking met kantspecialist Sophie Hallette - in geslaagd de meest zeldzame en mooiste kant, die al 200 jaar lang bestaat natuurlijk te laten meerekken zonder dat het beschadigd raakt. Say what!  

Ook L'Oréal Paris staat bekend om haar l’esprit d’innovation. Vooral als het gaat om de wetenschap achter een stralende huid. Zowel de Age Perfect-lijn als de Revitalift Filler Ampullen zijn hier goede voorbeelden van. “Bij L’Oréal Paris zetten wij in op een gamma dat ons ethos om vrouwen op elke leeftijd te 'empoweren' volledig belichaamt. Vrouwen van een zekere leeftijd hebben zich te lang onzichtbaar gevoeld, maar dat veranderen we nu: one product at a time. Door onze L’Oréal Paris expertise in te zetten helpen we vrouwen er net zo goed uit te zien zoals ze zich voelen, met gerichte texturen en formules ontwikkeld met specifieke noden indachtig", aldus Zak Yoppl - L'Oréal Paris Global Vice President Make-Up.

Voor haarexpertise moet je dan weer bij Kérastase zijn. De Kérastase Genesis-lijn gaat haaruitval tegen met een luxueus, gesofisticeerd en wetenschappelijk ondersteund systeem. Zo bevat de collectie krachtige ingrediënten zoals Aminexil, Edelweiss native cellen en gemberwortel *Hé hé het is oké als je deze producten even in Google gooit.

Story image

GOOD FOOD

Naast multitalent Rihanna is rum het bekendste exportproduct van Barbados. "Man Down, Rum Bum Bum.." In 1703 druppelde er voor het eerst rum uit een ketel, in de Barbadiaanse distilleerderij Mount Gay. Ruim 300 jaar later blijft het oudste rumlabel ter wereld actueler dan ooit. Om deze ‘rumnaissance’ in stijl te vieren, steekt ’s werelds oudste rumproducent Mount Gay zijn hele collectie dit najaar in een nieuw jasje, sleutelde het ook aan het recept van twee blends en daagde drie Belgische top-bartenders uit om hun eigen vernieuwende rumcreatie te ontwikkelen. #comingsoon

Ook Neuhaus, uitvinder van de Belgische praline en de iconische ballotin slaat de handen in elkaar met Belgische toppers - in dit geval sterrenchefs - om een ode aan de klassieke chocoladetruffel te brengen. Samen met de Maîtres Chocolatiers van Neuhaus ontwikkelden ze 'Les Trésors de Neuhaus', vijf fluwelige pralines die je smaakpapillen een onvergetelijke sensatie bezorgen.

Buiten het verorberen van een overdosis paaseitjes sloeg iedereen tijdens de lockdown ook massaal aan het bakken. Met zuurdesem op nummer 1. Zuurdesemexpert Karl De Smedt, van het Belgische familiebedrijf Puratos werd daarom ook geïnterviewd door de New York Times *trots, trotser, trotst. “Working with sourdough is part art, part science. You don’t tell the dough when it’s time to be shaped. The dough tells you.” - Karl De Smedt

Minstens even lekker en arbeidsintensief zijn de Kazen uit Zwitserland. Het Zwitserse kazenpalet telt zo’n 590 verschillende kazen die het hele smaakpalet coveren. De meeste daarvan worden volgens eeuwenoude tradities gemaakt met lokale melk en heel veel knowhow wat resulteert in kazen van ongeëvenaarde kwaliteit. Take it cheesy!

Alle beelden zijn beschikbaar via deze link