NEW TIMES ASK FOR NEW DIMENSIONS OF CREATIVITY

NEW TIMES ASK FOR NEW DIMENSIONS OF CREATIVITY

Meer dan ooit werden de oona brands uitgedaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden. Festivals werden geannuleerd, winkels gingen dicht en ook restaurants sloten de deuren. Als we iets meenemen uit deze pandemie laat dat dan de new found creativiteit zijn. Muziek, video & social media brachten meer dan ooit merken en hun community samen. Let’s have a look!

Story image

Onder het mom van ‘when words fail, music speaks’ lanceerde Levi's® livestream muzieksessies van upcoming artists uit België en Nederland, telkens om 5.01 pm - een knipoog naar de iconische Levi’s 501 jeans - op hun Instagrampagina. Zo moedigde Levi's® hun internationale community aan om veilig thuis te blijven en tijdens hun isolement verbonden te blijven via 5:01 live. De artiesten kregen bovendien een bedrag - om aan een goed doel naar keuze te schenken - om zo op hun beurt de creatieve industrie te ondersteunen.

Ook Pepsi MAX® steekt komende maand artiesten een hart onder riem met een digitale #TheSoundOfTomorrow. Nu Tomorrowland en andere live muziekevents wereldwijd niet kunnen plaatsvinden, heeft opkomend dj-talent meer dan ooit een platform nodig. Daarom roepen Pepsi MAX® en Tomorrowland amateur-dj's en producers over heel Europa op om digitaal deel te nemen aan ‘The Sound of Tomorrow’. Deze zomer beleef je dus een waanzinnig festival in je woonkamer gezien de wedstrijd wordt gelivestreamd via enkele van de grootste kanalen voor elektronische muziek ter wereld.  

Story image

Ook de fashionwereld stond op zijn kop met de uitbraak van COVID-19. Iets wat vroeger ondenkbaar leek, is nu een vaste waarde geworden in ons straatbeeld: de beruchte mondmaskers. Verschillende Belgische labels creëerden stylish varianten die buiten corona-proof ook insta-proof bleken te zijn! 

Dankzij FAÇON JACMIN's denim mondmaskers en Elke Stiletto’s coole en herbruikbare mondmaskers ga je in stijl door deze coronatijden. Jong of oud, voor elk wat wils. Zo creëerde Elke Hoste in samenwerking met illustrator Emma Thyssen een speciaal model voor kids, geïnspireerd op een bandana, die als mondmasker én als sjaaltje kan dienen.

Arte Antwerp vond zichzelf ook opnieuw uit tijdens deze pandemie. Zo moedigde het Belgisch creatief label mensen massaal aan om thuis aan de slag te gaan met een persoonlijk T-shirtontwerp. De pasvorm van het T-shirt stond vast en was te downloaden via de instagram van Arte Antwerp. De community kon zich volledig uitleven met kleur, print of borduurwerk. De drie beste designs gaan in productie en zullen verkocht worden in de Arte Antwerp flagshipstore.  

Story image

 

De huidige coronacrisis treft veel ondernemers op nooit eerder gezien niveau. Daarom besloot Flanders DC  om creatief talent van eigen bodem een handje te helpen door hun welbekende #IkKoopBelgisch-campagne nog meer in de verf te zetten. Bij de start van de crisis kon je al online shoppen via een gecureerde webshoplijst om zo creatieve ondernemers te steunen. Sedert deze week prijken alle Belgische  modeontwerpers, designers, kunstenaars, schrijvers, muzikanten, gamedevelopers en ander creatief talent  op het nieuw ‘Ik Koop Belgisch’-platform.

Nike zette hun ‘just do it’ slogan dan weer meer kracht bij door te midden van de COVID-19 lockdown de Living Room Cup te lanceren: een reeks digitale trainingen die alle thuisblijvers een kans gaf om het op te nemen tegen Nikes pro-atleten zoals Cristiano Ronaldo door middel van wekelijkse fitnessuitdagingen.

Iets minder sportief; alhoewel tooghangen ook wel een valid work-out is: Alken-Maes' Café Solidair. Gezien de horeca noodgedwongen de deuren moest sluiten tot begin deze week, kwam Alken-Maes met een campagne genaamd Café Solidair om haar getroffen cafés en uitbatingen te ondersteunen. De campagne vertrok vanuit het pay it forward-principe. In dit geval betaalde je je Cristal of Maes’kes op voorhand aan je favoriete café, brasserie of kantine. Die pintjes kan je dus vanaf deze week gaan drinken. Santé!

 

Alle beelden zijn beschikbaar via deze link